skip to Main Content

Wat is Content Marketing?

Er wordt veel gesproken over Content Marketing. Zoveel zelfs dat er een Instituut is opgericht. Volgens het Content Marketing Instituut (CMI) is het een strategische marktbenadering gefocust op het maken en distribueren van waardevolle, relevante en consistente content, met als doel om een duidelijk gedefinieerd publiek aan te trekken en te behouden.
Volgens Wikipedia kan content zowel tekstueel als audiovisueel zijn, gaande van nieuws- en blogberichten over casestudy’s en handleidingen tot video’s en infographics.

Bij veel organisaties zal het uiteindelijke doel zijn om te komen tot een winstgevend klantgedrag, maar het doel kan ook zijn om klanten te vinden, binden of inspireren.

Is Content Marketing iets nieuws, heb ik iets gemist?

Hetzelfde CMI heeft een mooie infographic gemaakt die laat zien dat content marketing al in 1732 werd bedreven door Benjamin Franklin met zijn eigen Almanak. Owned content voor de liefhebber van Engelse termen.  Mond-tot-mond, drukwerk, radio, tv, tape, video en natuurlijk CD(R), DVD en USB hebben het eenvoudiger en goedkoper gemaakt om content te verspreiden.

Maar Internet en sociale media hebben het bereik en de snelheid van verspreiding voor altijd veranderd. En daarmee de verwachtingen van de klant.

Waarom is Content Marketing zo relevant?

In het tijdperk van informatie, waarin fake news soms nauwelijks te onderscheiden is van echt nieuws, heeft u te maken met (potentiële) klanten die beter geïnformeerd zijn dan ooit. Beter soms dan uw (junior) verkoper of de klachtenlijn. De zoektocht naar nieuwe producten en diensten begint vaak online, “even googelen”.

Content wordt door grote bedrijven nog dagelijks ingezet via de krant, radio en tv. Maar denk ook eens aan uw onderneming, uw kantine, de wachtkamer, uw winkel, de showroom, de paskamer of uw aanwezigheid tijdens evenementen en klantbezoeken.

De klant van vandaag bepaald zelf wat relevant, geloofwaardig en waardevol is en sociale media zijn niet het enige wat zij gebruiken om informatie of nieuws te vinden.

Hoe kan ik klanten vinden met Content Marketing?

Lees meer

Breng zelf uw kinderen naar bed, dankzij het Content Marketing Loket.

Back To Top